Nærbillede DKPU logo

Business Intelligence

Få et værdifuldt overblik over din produktionsvirksomheds data med Business Intelligence (BI)

Business Intelligence i din produktionsvirksomhed

BI dækker over processen med at indsamle de vigtige data fra alle relevante dele af din virksomhed – for eksempel dit regnskabsprogram, din kundedatabase, timeregistrering, ordresystemer – som du måske allerede har samlet i din virksomheds ERP-system. Det kan også trække på data fra andre dele af din virksomhed som fx dine produktionslinjer. 

Som du måske kan fornemme, kan man let indsamle langt flere data, end man egentlig har brug for. En del af pointen med BI er, at du får ét samlet overblik – også kaldet et dashboard – hvor du kan holde øje med de vigtigste tal for din virksomhed i realtid.  

Hvis flere afdelinger i din virksomhed har brug for hver deres indsigt i data, kan man også opsætte individuelle dashboards. 

Derfor begynder vores rådgivning med en afklarende samtale om, hvad der har relevans for din virksomhed. Først ser vi på, hvad du har hårdt brug for overblik over i dag, og hvad der kunne være rart at få et overblik over på længere sigt. 

Analyser og forudsigelser med Business Intelligence

Når de vigtige data er udvalgt og opsat i jeres dashboard(s), vil det være muligt for din virksomhed at begynde at planlægge produktionen og virksomhedens øvrige drift på et meget mere oplyst grundlag.

I stedet for kun at se på gamle regnskabstal og forsøge at "styre ved at se i bakspejlet", kan I altså blive bedre til at forudsige belastningen på produktionsapparatet og analysere mulighederne med forskellige scenarier for fremtiden.

Det gør det muligt at optimere både salg, produktion, bemanding og meget andet længe før, aktuelle tendenser sætter deres spor i regnskaberne.

System til BI

Der findes forskellige platforme, du kan bruge til at skabe et intelligent overblik over alle relevante data i din produktionsvirksomhed. Fordi vi er en medlemsejet forening, har vi fokuseret på et enkelt system – Microsoft Power BI.

Power BI er foretrukket af mange virksomheder lige fra helt små til nogle af verdens største. Det betyder, at det er grundigt gennemtestet, hele tiden udvikles og er let at få hjælp til. Hvis din virksomhed allerede bruger nogle af Microsofts løsninger, vil I også kunne opleve synergi-effekter i brugen af Power BI.

En af de mange fordele ved Microsofts løsning er, at den er cloud-baseret og fordelt på datacentre i hele verden. Derfor kan man være sikker på, at det altid er online og i gang med at udføre det arbejde, man har sat i gang.

I Power BI kan du få ...

  • En af markedets mest sikre løsninger
  • En pris som hurtigt tjener sig hjem
  • En skalerbar platform der kan udvides i takt med dit antal brugere
  • Indsigt i dine bedst-sælgende produkter, bedste kunder og forsyningskæden
  • Alt sammen som en del af Microsofts pakke af programmer, du formentlig allerede kender nogle af

Det skal dog siges, at Power BI også kræver en abonnementsbetaling for hver bruger. Hvis din virksomhed ikke bruger Microsofts løsninger, vil vi også gerne hjælpe med at afklare, hvad der vil være det bedste valg til BI. I øjeblikket er Microsofts Power Platform dog den eneste løsning, vi selv har specialiseret os i og tilbyder hjælp med at udvikle løsninger i.

Ud over Power BI indeholder Power Platform også:

  • Power Apps – til udvikling af stærke mobilapps til brug i din virksomhed
  • Power Automate – til design af automatiserede flows
  • Power Virtual Agents – til udvikling af chatbots der kan hjælpe dine kunder

Vi kan altså også tilbyde hjælp med at bygge programmer til din virksomhed, hvor vi kan digitalisere og automatisere flere processer.

Hvis du vil have et overblik over de andre mulige løsninger, hjælper vi selvfølgelig gerne med at skabe det.

Kontakt os for mere information om BI og hvordan du kan få støtte til et projekt med det.

 

Kontakt os

Brug BI til at optimere din virksomhed

Uanset hvilket program eller hvilken platform der vil passe bedst til din produktionsvirksomhed, er der nogle klare fordele i at benytte BI.

Du får overblikket over de kritiske punkter i din virksomhed. Det gør dig blandt andet i stand til at prioritere de kunder og produkter, som du tjener mest på.

Det kan også give dig muligheden for at overvåge bestemte kunder og afslutte forholdet til dem, hvis de er for svære at tjene penge på. På samme måde kan du få et overblik over dit lager, indkøb, salgsperformance, ordrebelastning og meget mere.

Når du kobler tidsregistrering, finansielle rapporter og meget mere, kan du gøre det let for din økonomiansvarlige at trække de vigtige data ud på daglig basis, så I kan budgettere og planlægge optimalt.

Det giver dig også mulighed for at justere dine priser i takt med dine udgifter.

Det giver dig en sikkerhed for at drive en rentabel forretning, selv i de perioder hvor der er særligt stort pres på forsyningskæderne, og priserne på dine råvarer bliver justeret fra dag til dag eller fra time til time.

 

Kontakt os for en samtale om BI i din virksomhed.

Kom i gang med BI til en god pris

Det kan være meget dyrt at få hjælp til BI-løsninger. Fordi vi er en nonprofit ejet af mindre produktionsvirksomheder, skal vi være helt skarpe på prisen.

Derfor kan du få vores hjælp til at komme i gang med BI uden at skulle bruge en formue på det. Og vi hjælper dig gerne med at søge tilskud til arbejdet med udvikling af den helt rigtige løsning for din virksomhed.

For eksempel gennemførte vi et afklarende projekt med Power BI for produktionsvirksomheden Mouritsen A/S.

"Vi har i lang tid forsøgt at få Power BI op at stå, fordi vi afrapporterede med øjebliksbilleder i regneark og udskrifter fra Navision. Andre Business Intelligence konsulenter skulle have alt for store summer for at gå i gang. Med hjælp fra DKPU kom vi let i gang med at drøfte vores data, og hvordan vi kunne bruge dem. Takket være Poul Søjbergs ideer og rådgivning har vi nu en datamodel og nogle dashboards, som gør det lettere for os at arbejde videre med. Vi har store forventninger til, hvad vi kan opnå fremover" – Helle Rind Møller, Mouritsen A/S

Kontakt os

Poul Søjberg

Seniorrådgiver

31 45 89 99
ps@dkpu.dk
Kontakt os

DKPU F.M.B.A.

Nonprofit kompetencehus med en praktisk og uvildig tilgang til udvikling af mindre produktionsvirksomheder.

Mindre konsulentsnak
Mere fokus på det bedste for din virksomed.
Kontakt os
Hold dig opdateret på de bedste muligheder for at udvikle din produktionsvirksomhed.

Tilmeld dig vores emails og få gratis viden om, hvordan du kan opnå det – med eller uden et medlemskab i DKPU.
Tilmeld
info@dkpu.dk
magnifiercrosschevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram